پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمدتقی آل هاشم

پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:

خبرگزاری شبستان: امام جمعه موقت تبریز گفت: غبارروبی مساجد، یکی از آئین های شایسته تکریم مساجد در فرهنگ دینی و اخلاقی اسلام و بهانه خوبی برای رهایی از آلودگی های باطنی و گناهان است.

 

آیت الله سیدمحمدتقی آل هاشم، امام جمعه موقت تبریز، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، با اشاره به اینکه ماه مبارک رمضان، زمان حضور فعال تر در مسجد است، ابراز داشت: انقلاب اسلامی ایران در سنگر مقدس مسجد شکل گرفت و ریشه آن در مساجد قوت پیدا کرد، برهمین اساس باید در آستانه ماه مبارک رمضان، حرمت، منزلت و قداست والای مسجد را شناخته و هرچه بیشتر در پاکیزگی، نظافت و آباد کردن آن بکوشیم.

وی با بیان اینکه خداوند به بزرگداشت مسجد فرمان داده است، عنوان کرد: احترام و بزرگداشت مسجد، تعظیم شعائر الهی و تلاش در راه عمران، آبادانی و پاکیزگی آن، نشانه ایمان به خداست.

امام جمعه موقت تبریز ادامه داد: آبادانی مسجد تنها به معنای ساختن و تعمیر بنای آن نیست، بلکه حضور در مسجد و پررونق نگاه داشتن و سعی در پاکیزگی و نظافت آن به عنوان خانه خداوند و مکانی برای راز و نیاز بنده با مولای خود، از مصادیق روشن آباد کردن مسجد است.

آیت الله آل هاشم مسجد را مهمانسرای خدا دانست و گفت: خداوند، بندگان خود را به خانه خود دعوت کرده تا با بهترین هدایا از آنان پذیرایی کند، این مکان نورانی، مردمی ترین پایگاه بندگان صالح خداست که در طول قرن ها، به عنوان مدرسه تزکیه، محل تعلیم و عرصه رشد انسان ها بوده است

وی با تاکید بر اینکه مسجد به پاکیزگی، نظافت و غبارروبی از هر مکانی شایسته تر است، تصریح کرد: کسی که کم ترین کمکی به نظافت این خانه های نورانی خدا بر روی زمین کند، قطعا مورد توجه و عنایت خداوند و مشمول رحمت و مغفرت صاحب خانه قرار خواهد گرفت.

امام جمعه موقت تبریز با اشاره به اینکه حال که در آستانه ورود به ماه مبارک رمضان، ماه میهمانی خداوند هستیم، چه زیباست در غبارروبی و نظافت خانه خدا همت کنیم، ادامه داد: کسی که به پاکیزه ساختن خانه خدا مبادرت می ورزد، نزد صاحب خانه، اجر و پاداشی خاص دارد که در برخی از احادیث نیز بر ضرورت و اهمیت پاکیزه ساختن مساجد تاکید شده است.

دستورات دینی برای ورود به مسجد

آیت الله آل هاشم مسجد را خانه امن خدا، پایگاه مردمی و مدرسه انسان سازی دانست و گفت: میزبان این خانه، خداست و شایسته است که فضای مقدس مسجد، از هر آلودگی مادی و معنوی پاکیزه باشد.

وی افزود: به منظور ایجاد همین پاکیزگی و نظافت و پیشگیری از آلوده شدن مساجد، در دستورات دینی ما توصیه به ایجاد «مطهره» در محل ورود به مساجد شده است، مطهره همان محل قرار دادن کفش ها و زدودن آلودگی ها و گل و لای آن هاست؛ در برخی روایات تاکید شده است که مؤمنین هنگام ورود به مسجد، مراقبت لازم را به عمل آورند تا به هیچ عنوان آلودگی های محیط خارج را به داخل مسجد منتقل نکنند و این ها همه دلیل بر جایگاه و منزلت والای مسجد در دین اسلام است.

وی با اشاره به فرارسیدن ماه مبارک رمضان عنوان کرد: ماه رمضان ماه رحمت و غفران و ماه غبار روبی دل و جان است و چه بهتر که پیش از شروع این ماه عزیز، با غبارروبی مساجد، با اطمینان و آرامش در ماه خدا به منزل و ماوای او پناه ببریم و به شستشوی باطن بپردازیم.

آیت الله آل هاشم با اشاره به اینکه مسجد پایگاه اصلی حکومت پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) در ابلاغ رسالت و تداوم این راه است، ابراز داشت: مسجد، بهترین و مقدس ترین مکان برای ایجاد ارتباط و رازو نیاز با خداست، پس پاکیزگی و طهارت آن در هر زمان و از هر مکانی لازم تر است و چه زمانی ارزشمندتر و زیباتر از آغاز ماه رحمت و غفران الهی است که تمامی بندگان بر سر سفره خداوند بزرگ میهمان هستند.

غبارروبی مساجد گامی به سوی مهمانی خدا

امام جمعه موقت تبریز همچنین غبارروبی و پاکیزه کردن مساجد در آستانه ورود به ماه مبارک رمضان را بهانه خوبی برای رهایی از گناهان و آلودگی های باطن عنوان کرد و اظهار داشت: سزاوار است پاک و طاهر به میهمانی خدا برویم و به دور از هرگونه آلودگی و گناه، به غبارروبی دیوارها و چراغ های مسجد، شستن فرش‌ها و حیاط مسجد و گردگیری محراب و منبر بپردازیم که این‌ها، شستشویی در دریای بی کران مغفرت الهی برای گام برداشتن به سوی میهمانی خداست.

وی افزود: مسجد به عنوان کانون عبادت و تقوا، باید علاوه بر جذابیت معنوی، از جذابیت ظاهری نیز برخوردار باشد، بنابراین مساجد باید از سیمایی در خور صاحب خانه برخوردار باشند، عطرآگین و خوش بو کردن مساجد در کنار غبارروبی آن ها، یکی از آئین های شایسته تکریم مساجد در فرهنگ دینی و اخلاقی اسلام است.

 

 

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:

ارسال در تاريخ 16 / 3 / 1394برچسب:, توسط میثم